Waarom uw zonnepanelen laten schoonmaken?

Zonnepanelen worden na een tijdje vuil en hoe meer het op het beschermende glas ophoopt, hoe minder efficiënt ze worden. Het is bewezen dat het schoonmaken en onderhouden van uw zonnepanelen u geld zal besparen en maximale efficiëntie zal garanderen.

Als het genestelde vuil en vogelpoep niet word verwijderd, zal dit de productie van zonne-energie van uw zonnepanelen verlagen door dat het licht niet de panelen volledig bereikt.

Wij bij WijReinigen zijn van mening dat we deze voortdurende onderhoudskosten voor zonnepanelen tot een minimum kunnen beperken en dat het een hogere rendement oplevert en de schoonmaakkosten zal compenseren. Na onze schoonmaak met osmose water zullen de zonnepanelen weer optimaal presteren.

Waarom regenwater niet voldoende is voor het schoonmaken van uw zonnepanelen

Een goede manier om te illustreren waarom regenwater zonnepanelen niet schoonmaakt, is door naar de voorruit van uw auto te kijken. Als u uw voorruit 6 maanden niet schoonmaakt, hoeveel zichtbaarheid zou u dan verliezen? Als het vuil op uw voorruit achterblijft, gaat het ophopen en uiteindelijk ‘groenworden. Zelfs als er regen valt op de auto, bevat de regen stofdeeltjes in de lucht die neerslaan en zich hechten aan het oppervlak nadat het regenwater is verdampt. Als we onze ruitenwissers gebruiken, maken we het midden van het scherm schoon, maar waar de ruitenwissers niet komen, is er een vaak vuil.

Het geheel van uw zonnepaneel verkeert in exact dezelfde staat als de rand van uw autovoorruit omdat ze allebei aan dezelfde elementen worden blootgesteld. Door het verlies van licht gaat het zicht door uw voorruit verloren. Daarom gelden dezelfde principes voor het schoonmaken van zonnepanelen. Het is erg belangrijk om het licht dat in het zonnepaneel binnenkomt te maximaliseren en op zijn beurt uw financiële beloning te verhogen.

Laagste prijs garantie
Wij reinigen in heel Nederland
Meer dan 650 klanten gingen u voor
Voor particulieren, bedrijven en VVE's
Wij vertrekken pas als u tevreden bent

Een aantal recente opdrachten

Beweeg de pijlen naar links of naar rechts om de voor en na foto’s te bekijken.

Zonnepanelen schoonmakenzonnepanelen schoonmaken
zonnepanelen schoonmakenschone zonnepanelen
Vieze zonnepanelenschone zonnepanelen

WAAROM KIEZEN VOOR WijReinigen?

 Met zoveel tevreden klanten, weten we dat u ook 100% tevreden zult zijn met ons werk. We verheugen ons om ook u de best mogelijke service te bieden. Wij bieden veel verschillende diensten aan en kunnen eigenlijk op al uw behoeftes inspelen – we stellen u altijd op de eerste plaats, dus wat uw vereisten ook zijn, we zullen een manier vinden om u te helpen. We willen u van begin tot eind een uitstekende ervaring bieden en ons team is altijd vriendelijk, benaderbaar en professioneel, dus waarom belt u ons niet en ontdekt u zelf waarom het een goede beslissing is om voor ons te kiezen?

Deze klanten gingen u voor

We willen dat u weet…

Dat wij uw tevredenheid het belangrijkste vinden

Profiteer daarom bij ons van voordelen om van te genieten…

We willen dat u weet…

Dat wij uw tevredenheid het belangrijkste vinden

Profiteer daarom bij ons van voordelen om van te genieten…

Betaalbare Prijzen Voor Iedereen
100% Tevredenheids Garantie
Zelfde Dag Een Offerte Op Maat
Gecertificeerd & Verzekerd
Vast Tarief, Geen Verassingen!

Veelgestelde Vragen

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Het schoonmaken van zonnepanelen doe je ongeveer eens per 2/3 jaar. Vaak is dat voldoende. Kijk hierbij wel goed naar de weersomstandigheden. Als het weinig regent, is het verstandig om de zonnepanelen wat vaker te reinigen. Of wanneer er veel bladeren op je dak vallen of de panelen besmeurd zijn met vogelpoep. Vaak zie je zelf wanneer het schoonmaken van de zonnepanelen nodig is.

Worden ze minder efficiënt wanneer ze vies zijn?

Zonnepanelen worden minder efficiënt wanneer ze vies zijn, doordat vuil op de panelen er voor zorgt dat minder zonnestralen de panelen bereikt. Het systeem werkt dan nog steeds, maar levert dan aanzienlijk minder energie op.

Hoe maken jullie mijn zonnepanelen schoon?

Door stof, stuifmeel, mos, atmosferische vervuiling en omgevingsinvloeden raken uw zonnepanelen vervuilt. Dit resulteert in verminderde opbrengst. WijReinigen reinigt uw zonnepanelen door middel van een ultra zachte borstel speciaal ontworpen voor zonnepanelen.

Bij het reinigen van de zonnepanelen maken wij gebruik van osmosewater. Kalk en andere mineralen kunnen strepen achter laten op de panelen. Daarnaast kan kalk inbranden in het glas. Allemaal factoren die invloed hebben op het rendement van het zonnepaneel.

Vervuilingen zoals bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen filteren we uit het water. Hierdoor ontstaat osmosewater. Kortom: een milieuvriendelijke oplossing, het beste resultaat en gegarandeerd veilig voor uw installatie.

Hier zijn wij goed in

wijreinigen diensten

Hier zijn wij ook goed in

terras laten reinigen
Monumentale reiniging
Kauwgom verwijderen

KLAAR OM UW ZONNEPANELEN
WEER OPTIMAAL TE LATEN FUNCTIONEREN?